Je eerste PIVA-creatie: marsepeinmuisje publish date 13.01.2021 Deze week starten we met individuele rondleidingen in de school. Na je PIVA-ronde kan je aan de slag met een bouwpakketje voor een marsepeinmuisje, #mijneerstePIVAcreatie.
Oud-leerling Ruben Lamiroy in de kijker publish date 12.01.2021 Ruben Lamiroy, sous-chef in restaurant en feestzaal De Koolputten in Waasmunster, sleepte de titel ‘Eerste Kok van België 2021’ in de wacht op het culinair topconcours De Prijs Prosper Montagné.
Leerlingen PIVA maken duizenden worstenbroden en appelbollen publish date 08.01.2021 Duizenden worstenbroden en appelbollen maken de leerlingen vanaf het vierde jaar bakkerij voor Verloren Maandag. Maandag wordt een deel van het lekkers afgegeven aan de blinden in De Markgrave.
Driekoningentaart publish date 05.01.2021 De derde- en vierdejaars bakken een driekoningentaart. Vind je een boon in je stukje taart dan ben je koning voor een dag en mag je een kroon dragen.
Helpende Handjes: koekjes voor het goede doel publish date 02.12.2020 PIVA steunt het warm initiatief van Helpende Handjes: 25.000 koekjes voor het goede doel, gebakken door de leerlingen van 6TB en ingepakt door vele helpende bakkershandjes.
Horeca challenge publish date 24.11.2020 Horeca Forma lanceert een challenge voor de jongeren die een horecaopleiding volgen en nu niet kunnen proeven van het echte horecaleven. De eerste uitdaging komt van Tom van Lysebettens, chef van Cochon de Luxe in Gent.
Welkom terug! Heropening na de herfstvakantie. publish date 17.11.2020 PIVA laat de leerlingen van de tweede en derde graad voor álle praktijkuren naar school komen. De ene week komt daar nog de theorie bij, de andere week niet. Zo kunnen die groepen gehalveerd worden.
PIVA laat je niet los! publish date 07.10.2020 Waar komen onze leerlingen terecht na hun opleiding bakkerij, slagerij, hotel of toerisme? Wij zijn uiteraard zeer benieuwd. Deze week behaalde oud-leerling Ruben Lamiroy de titel ‘Eerste Kok van België 2021’.
Een nieuw schooljaar, een nieuw Erasmusavontuur publish date 25.09.2020 4 Erasmus-leerlingen uit Italië kregen een eerste praktijkles “typisch Belgische gerechten”: steak tartaar en zeetong meunière.
PIVA houdt het hoofd koel met zelfgemaakte ijsjes publish date 15.09.2020 Welke school kan zeggen dat er een hele week een ijskar op de speelplaats staat? PIVA Antwerpen natuurlijk! (Gazet van Antwerpen)
PIVA draait weer op volle toeren publish date 04.09.2020 De coronamaatregelen voor de horeca spelen nu een belangrijke rol in de praktijkvakken. Zo ondervinden de leerlingen hoe het er in de praktijk aan toegaat.
Klas van 2020: klasse in de horeca publish date 30.06.2020 Wat een jaar! Jullie hebben als leerlingen aan PIVA al een hele weg afgelegd om jullie te bekwamen in een mooi beroep. Geleidelijk aan zagen we jullie niet alleen groeien in jullie vak maar ook als jonge mensen, klaar voor een verder avontuur.