Opendeurdag op 20 april met workshops

publish date
11.03.2024

De Opendeurdag van PIVA op zaterdag 20 april is hét moment om de school in actie te zien en om een eerste ervaring op te doen tijdens workshops bakkerij, slagerij, hotel en toerisme. Bewonder onze splinternieuwe keukens in de afdeling hotel waar de tweedejaars strijden voor de titel Young Master Chef hotel. Breng zeker ook een bezoek aan de zopas gerenoveerde theorieblok waar we de opleiding toerisme in de kijker zetten. 

PIVA Opendeurdag op 20 april 2024

Zaterdag 20 april kan je ook inschrijven voor het 2e tot 7e jaar in PIVA. Eerstejaars maken gebruik van 'Meld je aan' - aanmelden tussen 25 maart en 19 april 2024.

Wat? Opendeurdag PIVA
Wanneer is de volgende? Zaterdag 20 april 2024 van 11u tot 17u.
Locatie? PIVA, Desguinlei 244 in 2018 Antwerpen

Op het programma:

  • kennismaking met onze opleidingen bakkerij, slagerij, hotel en toerisme
  • laat je rondleiden in de school door leerlingen van 5 toerisme
  • wedstrijd Young Master Chef met tweedejaars in de afdelingen bakkerij, slagerij en hotel
  • lunchen in restaurant FreeFlow of in de Tearoom of genieten van het lekkers van bakkerij en slagerij op het terras
  • bewonder onze splinternieuwe keukens in de afdeling hotel en de gerenoveerde theorieblok
  • inschrijven voor het 2e tot 7e jaar PIVA 
  • maak kennis met het volwassenenonderwijs van CVO Vitant op onze campus
  • én workshops: lees hieronder meer over de workshops bij bakkerij, slagerij, hotel, toerisme en CVO Vitant
Workshops tijdens de opendeurdag van PIVA

Workshops tijdens de opendeurdag

Tijdens de opendeurdag organiseren de verschillende afdelingen workshops zodat je al een keer kan proeven van een opleiding in PIVA.

TOERISME

De afdeling toerisme organiseert rondleidingen tijdens de opendeurdag. Leerlingen van 5 toerisme tronen je mee langs alle afdelingen en belangrijke locaties in de school. Zo weet je zeker dat je niets hebt gemist. Rondleidingen starten om 11u, 12u, 14u en 15u. Je kan je hiervoor aanmelden in de aula bij het infopunt toerisme op de dag zelf.

SLAGERIJ

De slagers gunnen je een blik achter de schermen met twee workshops. Jongeren 10 tot 13 jaar kunnen leren hoe je een vinkje of een hamburger maakt in het lokaal waar leerlingen van het tweede jaar meedingen naar de titel van Young Master Chef slagerij. Jongeren 14 tot 18 jaar kunnen zich meedraaien met de leerlingen van het 5e jaar slagerij die vlees versnijden.

BAKKERIJ

Zoetebekken kunnen in de afdeling bakkerij kiezen tussen een workshop cupcakes en een workshop chocolade.

HOTEL

De afdeling hotel heeft een ruim aanbod workshops.

In de zaal:

  • Eenvoudige zaaltechnieken voor 10 tot 12-jarigen: smoothies en verse sapjes bereiden, servetten plooien en borden dragen.
  • Een barista workshop.
  • Klassieke zaalbereidingen voor 13 tot 18 jaar zoals een mocktail bereiden of scampi's flamberen.

In de keuken:

  • Eenvoudige versnijdingen voor 10 tot 12-jarigen zoals groenten versnijden en flensjes maken.
  • Hartige gerechtjes bereiden voor 13 tot 18-jarigen.
  • Gastronomisch dessert bereiden voor 13 tot 18-jarigen.

CVO Vitant

Het volwassenonderwijs op Campus PIVA organiseert workshops voor +18-jarigen

  • Horeca: dim sums maken
  • Bakkerij: koekjes bakken