6 toerisme op Erasmusstage in IJsland

publish date
30.05.2023

Op 1 mei vertrokken de leerlingen van 6 toerisme voor een maand op stage naar IJsland. De leerlingen hebben deze stage zelf moeten voorbereiden: de beste vlucht en accommodatie zoeken, een cv en motivatiebrief schrijven naar hun stageplek...

6 toerisme op stage in IJsland

Noa, Zyta, Yoran en Neo liepen stage in het noorden van IJsland. Yoran en Neo deden hun stage bij Artic Sea Tours. Zij brachten de toeristen tot vlakbij de walvissen.

Zyta liep stage in Hótel Dalvík waar ze de verschillende onderdelen van het hotel leerde kennen. Zij logeerde samen met Neo en Yoran in dit hotel.

Noa ging de uitdaging aan om 45 minuten verderop alleen stage te lopen in de stad Akureyri. Ze hielp de klanten verder in het toeristisch informatiecentrum van de stad.

6 toerisme op stage in IJsland
Nora komt net terug van een snorkeluitstap van haar expeditiebureau

In het zuiden van IJsland kon je Jonathan en Wica terugvinden. Zij liepen stage in het LAVA Centre, een prachtig museum met de modernste technieken over alle vulkanen van IJsland.

Ook in de hoofdstad Reykjavik liepen 5 leerlingen stage. Als je het interactief natuurmuseum Perlan binnenkwam werd je door onze studenten welkom geheten. En voor de prachtige show over het noorderlicht begon of voor je de ice caves in ging gaven onze leerlingen u de juiste uitleg. Julie, Nena, Melvin en Noufissa toonden je de wonderen van IJsland.

Nora liep dan weer stage bij Tröll Expeditions. Dit excursiebureau organiseert tours doorheen heel IJsland. Zo ging Nora mee snorkelen, deed ze gletsjerwandelingen en ging ze mee op expedities door de ice caves.

6 toerisme op stage in IJsland

Op de vrije momenten zijn we samen op excursie gegaan om zo het land nog beter te verkennen.

We hebben heel veel positieve commentaren van de stageplekken gekregen. Er waren zelfs aanbiedingen om in de zomer terug te komen. Blij dat onze leerlingen met een geweldige ervaring voor de rest van hun leven hun schoolcarrière op PIVA kunnen afsluiten.

Maarten Janssens, Coördinator Internationalisering.