Thuishaven

Sportdag 2022 voor de eerstejaars in De Schorre
Teambuilding tijdens de sportdag met de eerstejaars in De Schorre

PIVA is jouw veilige thuishaven. Met een sterk antipestbeleid zetten we in op jouw welbevinden.

De school organiseert doorheen het jaar bedrijfsbezoeken in binnen- en buitenland, gidsbeurten en praktijkmomenten buiten de school. Maar naast deze uitstappen in functie van de opleiding organiseren we ook teambuildingmomenten.

De eerstejaars leren elkaar beter kennen op meerdaagse in Mol. Aan het Zilvermeer kunnen ze zich een week lang uitleven op de avonturentoren en –trophy, het zipline parcours...

“Stralend, voldaan en alweer een ervaring rijker komt ze thuis met straffe verhalen over ‘gevaarlijke’ afdalingen in ‘t holst van de nacht, over verdwalen en geholpen worden door de andere groep. Zo fijn om haar enthousiast te horen vertellen over de champignon-grotten. Doe het maar, een 14-jarige geboeid krijgen op een leeruitstap.” - Een tevreden ouder.

De kracht van een meerdaagse

Meneer Rynders, leraar Nederlands: “Ik vind niets heerlijker dan oud-leerlingen tegenkomen die spontaan beginnen over de leuke momenten die ze meegemaakt hebben op PIVA. Een nachttocht waarbij ze deden ‘alsof’ ze bang waren, een kapseizende kajak of een ‘bostram’ die ze net gemist hadden. Een leerkracht zedenleer die tijdens een karaokeavond het beste van zichzelf geeft, een leerkracht Frans die eigenlijk toch beter meevalt dan je dacht of zelfs een leerkracht wiskunde die een goede mop vertelt. Een meerdaagse uitstap is een van onze krachtigste manieren om een thuishaven te worden voor onze leerlingen.”

“De zipline zal ik nooit meer vergeten, want dat was de eerste keer dat ik dat deed. Ik was er eerst bang van maar nu niet meer.” - Een leerling van 1B

Middagactiveiten

Heb je tijdens de middagpauze nood aan wat beweging? Of net aan rust? PIVA organiseert allerlei middagactiveiten zoals een wekelijkse spelletjesmiddag, balsporten en individuele sporten, een wekelijks KUBB spel... Heb je dan weer nood aan rust dan kan je terecht in de leesclub.

Huiswerkklas

Heb je nood aan extra ondersteuning om aan je taken en opdrachten te werken? Heb je nood aan coaching om grote opdrachten aan te pakken? Lukt het niet om huiswerk alleen thuis te maken? Heb je hulp nodig bij het voorbereiden van testen? Lukt plannen en organiseren niet? 
Dan kan je terecht in de huiswerkklas.

Het motto van LO is 'Gewoon doen!'

Gelieve marketing cookies te accepteren om deze video te bekijken.