Vakmanschap

Een team van vakspecialisten begeleidt de leerlingen naar de top!

Aan PIVA krijg je les van een team met jarenlange ervaring als leerkracht en met een zeer uiteenlopende achtergrond als zelfstandig zaakvoerder of teamleider. Onze leerkrachten gaan geen enkele uitdaging uit de weg en volgen bijscholingen zodat ze mee zijn met de nieuwste trends. Ze delen graag hun kennis met je en zullen je passie voor bakkerij, slagerij, horeca of toerisme aanwakkeren.

Bevlogenheid

Leerlingen en leerkrachten in PIVA vinden plezier en creativiteit in hun werk en halen voldoening uit het resultaat. Die bevlogenheid wil PIVA stimuleren met deelnames aan wedstrijden. De leerkrachten begeleiden vakkundig leerlingen die meedingen naar de top in hoogstaande binnen- en buitenlandse wedstrijden.

Dit schooljaar hebben onze leerlingen alweer prachtige resultaten behaald op tal van wedstrijden.

Wedstrijden 2022-2023

Brons op Graham's Port & Pastry Pairing Cup

Liam Soursrafil (6 bakkerij) en Ruben van Miert (7de specialisatiejaar restaurantbedrijf en drankenkennis) behalen de derde plaats op Horeca Expo met hun combinatie van pastry en extra dry white port.

Benjamin Bergs wint Jong Talent Trophée Auguste Escoffier Benelux

Benjamin Bergs van het 6de jaar ‘Horeca’ en zijn commis Noah D’haemer van PIVA winnen de prestigieuze kookwedstrijd ‘Jong Talent Trophée Auguste Escoffier Benelux’ op maandag 21 november op Horeca Expo in Gent.

Goud op Chocolate Student Challenge

Vrijdag 18 november hebben Jarne Heivers en Hayley Van de Wouwer van het 7de specialisatiejaar ‘Banketbakkerij en Chocoladebewerking’ goud behaald met hun chocolade sierstuk “Cacao Industrial”.

Internationale wedstrijd voor wildpatés en witte en zwarte feestpensen

Gibbe Verstappen van 6STa behaalde een mooie 4de plaats met zijn eendenpastei met gekonfijte appelsien, ganzenlever en Manderin Napoleon. Ook zijn bloedpens royal van haas met kastanje, veenbessen, ganzenlever en Elixer d’Anvers was goed voor een 4de plaats.

2x brons op AEHT in Italië

In oktober vond in Senigallia in Italië de 35ste editie plaats van AEHT, een internationale wedstrijd voor hotelscholen. Maar liefst 7 leerlingen konden er hun grenzen verleggen en dat resulteerde in tweemaal brons. Yasmin Barrientos Rojas behaalde de derde plaats in 'Restaurant Service' en Benjamin Bergs in 'Culinary Art'.

>> Lees meer over AEHT en de wedstrijd op Horeca Expo in het online magazine WRAP 5.