Vakmanschap

Een team van vakspecialisten begeleidt de leerlingen naar de top!

Aan het PIVA krijg je les van een team met jarenlange ervaring als leerkracht en met een zeer uiteenlopende achtergrond als zelfstandig zaakvoerder of teamleider.

Onze leerkrachten gaan geen enkele uitdaging uit de weg en volgen bijscholingen zodat ze mee zijn met de nieuwste trends.

Onze vakmensen delen graag hun kennis met je en zullen je passie voor bakkerij, slagerij, horeca of toerisme aanwakkeren.

De leerkrachten begeleiden vakkundig leerlingen die meedingen naar de top in hoogstaande binnen- en buitenlandse wedstrijden. Afgelopen schooljaar hebben onze leerlingen prachtige resultaten behaald op tal van wedstrijden.

Wedstrijden 2021-2022

Belgian Championship Aspirant Baker

Ella Lenjou heeft de zilveren medaille in de wacht gesleept op basis van haar totaalscore. Ze behaalde eveneens goud in de categorie nutritioneel brood.

Juniorcup op Meat Expo

Voor de derde keer op rij wint een leerling van PIVA de meest prestigieuze prijs voor toekomstige slagers, de Juniorcup. Natan Marschang uit Schelle kon de jury in Kortrijk overtuigen met een vleesschotel konijn en kaapte de meeste punten weg. Maar ook andere leerlingen deden het niet slecht. Het team van PIVA behaalde 16 keer goud, 15 keer zilver en 11 keer brons.

>> Lees meer over Aspirant Baker en Juniorcup in het online magazine WRAP 2.

AEHT in Estland

Tijdens de herfstvakantie vond in Tallinn in Estland de 34ste editie plaats van AEHT, een internationale wedstrijd voor hotelscholen. Onze leerlingen leverden knappe prestaties: Jinte Declerck haalde brons met haar team in de Tourist Destination competition en Daeymen Seghers-De Mey brons in de Restaurant Service competition.

Junior National Culinary Team Belgium

Op Horeca Expo haalde Noah D'haemer van 5TH de selectie van het Belgische team.

>> Lees meer over AEHT en de wedstrijd op Horeca Expo in het online magazine WRAP 3.

PIVA-winnaars van AEHT Cornet Trophy 2022
Jonathan, Morena, Benjamin en Yasmin

AEHT Cornet Trophy

Op 28 en 29 april, is het de tiende editie van de AEHT Cornet Trophy. Yasmin Barrientos Rojas (5THa), Benjamin Bergs (5THa), Jonathan Van hunskerken (5TTOa) en Morena Goossens (5TBBa) nemen deel aan de wedstrijd voor gemengde teams van leerlingen van verschillende hotel- en toerismescholen. Alle vier de leerlingen vielen in de prijzen: goud voor Morena, zilver voor Benjamin en brons voor Jonathan en Yasmin.

>> Lees meer over AEHT Cornet Trophy in het PIVA Nieuws.

Belgium Chocolate Awards

Jarne Heivers (6TBBa) en Drik Elgersma van (7BBCc) hebben een praline ingestuurd voor de Belgium Chocolate Awards. Praktijkleerkracht Lynn van Dommelen heeft een praline ingediend bij de professionelen. De uitreiking vindt plaats op 31 mei.