Vakmanschap

Een team van vakspecialisten begeleidt de leerlingen naar de top!

Aan het PIVA krijg je les van een team met jarenlange ervaring als leerkracht en met een zeer uiteenlopende achtergrond als zelfstandig zaakvoerder of teamleider.

Onze leerkrachten gaan geen enkele uitdaging uit de weg en volgen bijscholingen zodat ze mee zijn met de nieuwste trends.

Onze vakmensen delen graag hun kennis met je en zullen je passie voor bakkerij, slagerij, horeca of toerisme aanwakkeren.

De leerkrachten begeleiden vakkundig leerlingen die meedingen naar de top in hoogstaande binnen- en buitenlandse wedstrijden. Afgelopen schooljaar hebben onze leerlingen prachtige resultaten behaald op tal van wedstrijden.

Wedstrijden 2019-2020

Mondial du pain

Chef Frank Van Vaerenbergh coachte het Belgische team tijdens dit WK voor bakkers in Nantes. Hijzelf behaald op het Mondial du Pain van 2015 brons. Stijn Van Kerckhoven en Berre Ceuppens, behaalden in de categorie nutritionele broden het goud. Hier pakten zij uit met een eigen creatie van coach Frank van Vaerenbergh: zuurdesembrood met een infuus van netels, rode biet en amandeltjes.

AEHT in Kroatië

Jan Kerkhof scoorde zilver in de Culinary Art Competition met een team van drie. Hij werd gecoacht door Luc Godon. Emma Hardy werkte in de Pastry Competition samen met een Litouwse en behaalde brons. Kristof De Vocht en Kris Van Rysselberghe waren haar coaches. Rik Mertens werkte samen met een Portugees meisje in de Restaurant Service Competition en had Lucas Delforge als coach.

Jong talent Trophée Auguste Escoffier Benelux

Nathalie Joosen (rechts) bereikte met Sara Possemiers een verdiende derde plaats in de prestigieuze wedstrijd Jong Talent Trophée Auguste Escoffier Benelux op de Horeca expo in Gent. De gerechten waren volgens Peter Goossens, die de jury voorzat, dit jaar van een zeer hoog niveau. Nathalie werd gecoacht door Stijn Jammaers.

Junior Gelato Chef

Julie Van Bogaert heeft met haar Asian Gold ijs een mooie tweede plaats kunnen verzilveren tijdens Junior Gelato Chef 2019 in Horeca Expo in Gent.

Champagnewedstrijd

Laurens Meynen eindigde mooi tweede op de Champagnewedstrijd voor de zesde en zevende jaars van de Belgische hotelscholen.

Syndicat des Appellations Bordeaux & Bordeaux Supérieur

Laurens Meynen en Tuur Verlent namen deel aan de finale van de wedstrijd op interscholenniveau voor sommeliers georganiseerd door het ‘Syndicat des Appellations Bordeaux & Bordeaux Supérieur’.

AEHT

De afdeling toerisme vaardigde Guillem De Roeck uit 5TTOa af naar de wedstrijd van de AEHT (Association Européenne des ecoles d'Hôtellerie et de Tourisme). Guillem en zijn teammaat Maria Nkanu Nkanu wisten op een schitterende manier de Brabantse Kouters digitaal in beeld te brengen en behaalden goud!

PMG Bakery Awards

Vier leerlingen, twee oud-leerlingen en een topchef van Provinciaal Instituut PIVA hebben hun slag thuisgehaald door op de PMG Bakery Awards maar liefst 7 gouden medailles in de wacht te slepen.

Frank Van Vaerenbergh mag zich nu ‘Ambassadeur Du Pain’ noemen, ambassadeur van één van de grootste evenementen in de bakkerij wereld!

Belgian Students Pastry Awards

Sara Possemiers – 7de jaar banketbakkerij en chocoladebewerking – kaapte twee van de vier prijzen weg op de Belgian Students Pastry Awards, de prijs van de jury en de 2de plaats.

BJCA Belgian Junior Coffee Ambassador

De prijs voor Best Slow Coffee gaat naar Laurens Meynen.