Vakmanschap

Een team van vakspecialisten begeleidt de leerlingen naar de top!

Aan PIVA krijg je les van een team met jarenlange ervaring als leerkracht en met een zeer uiteenlopende achtergrond als zelfstandig zaakvoerder of teamleider. Onze leerkrachten gaan geen enkele uitdaging uit de weg en volgen bijscholingen zodat ze mee zijn met de nieuwste trends. Ze delen graag hun kennis met je en zullen je passie voor bakkerij, slagerij, horeca of toerisme aanwakkeren.

Bevlogenheid

Leerlingen en leerkrachten in PIVA vinden plezier en creativiteit in hun werk en halen voldoening uit het resultaat. Die bevlogenheid wil PIVA stimuleren met deelnames aan wedstrijden. De leerkrachten begeleiden vakkundig leerlingen die meedingen naar de top in hoogstaande binnen- en buitenlandse wedstrijden.

Ook dit schooljaar hebben onze leerlingen prachtige resultaten behaald op tal van wedstrijden.

Wedstrijden 2023-2024

Meat Expo

De afdeling slagerij nam tijdens de vakbeurs Meat Expo deel aan drie wedstrijden en kon van elke wedstrijd een trofee mee naar huis brengen.  

>> Lees meer over de wedstrijden in het WRAP-magazine van herfst 2023.

Green Chef Battle

Editke Deutsch en Xena De Doncker van 6RKa werden knap tweede in Maastricht.

Championship Aspirant Baker

Ruben Somers behaalde de 4de plaats en Liam Soursrafil de 4de plaats tijdens de finale van Belgian Championship Aspirant Baker op de vakbeurs Broodway in Kortrijk.

AEHT in Litouwen

Dina Feremans behaalde brons in de categorie 'Restaurant Service' met haar teamgenoot uit Oostenrijk tijdens de internationale wedstrijd voor hotel- en toerismescholen in Vilnius.

>> Lees er alles over in het WRAP-magazine van winter 2023.

Jong Talent Trophée Auguste Escoffier Benelux

Ajan Pockelé (7BGE) en zijn commis Dax Leysen (6RK) behalen brons tijdens de prestigieuze kookwedstrijd ‘Jong Talent Trophée Auguste Escoffier Benelux’ op Horeca Expo in Gent.

Wedstrijden 2022-2023

Dutch Pastry Award

Op Dutch Pastry Award 2023 tijdens de vakbeurs Bakkersvak & IJs-Vak in Nederland won PIVA-leerkracht Raoul Andriessen goud met het indrukwekkende showstuk Octopus.

Belgian Students Pastry Awards

Yenthe Livens van het 6de jaar bakkerijtechnieken van PIVA behaalde vrijdag 17 maart goud op de Belgian Students Pastry Awards in Anderlecht. 

AEHT Cornet Trophy

2 en 3 maart was PIVA de gastschool voor de 11de editie van ‘AEHT Cornet Trophy’, de Belgische preselectie op deelname aan de Europese AEHT-wedstrijd en conferentie in Litouwen. Jasmin El Menialawy behaalde goud in Tourist Destination, Celine De Smet won zilver in de competitie Restaurant Service, Ajan Pockelé behaalde brons in de competitie Culinary Art en ook brons voor Amaani Hamdaoui in Pastry.

Alle podiumplaatsen voor 5ST op Saveur et Métiers

Zeg niet zomaar hesp tegen een ham van PIVA. Klassieke kookham of fantasie kookham, de leerlingen van PIVA maken de lekkerste hammen voor de vakbeurs Saveurs et Métiers 2023 in Namur Expo. 1e plaats voor Olivier Vervaet, 2e plaats voor Nick Vyt en 3e plaats voor Rory Roofthooft.

>> Lees meer over bovenstaande wedstrijden in het online magazine WRAP 7.

Brons op Graham's Port & Pastry Pairing Cup

Liam Soursrafil (6 bakkerij) en Ruben van Miert (7de specialisatiejaar restaurantbedrijf en drankenkennis) behalen de derde plaats op Horeca Expo met hun combinatie van pastry en extra dry white port.

Benjamin Bergs wint Jong Talent Trophée Auguste Escoffier Benelux

Benjamin Bergs van het 6de jaar ‘Horeca’ en zijn commis Noah D’haemer van PIVA winnen de prestigieuze kookwedstrijd ‘Jong Talent Trophée Auguste Escoffier Benelux’ op maandag 21 november op Horeca Expo in Gent.

Goud op Chocolate Student Challenge

Vrijdag 18 november hebben Jarne Heivers en Hayley Van de Wouwer van het 7de specialisatiejaar ‘Banketbakkerij en Chocoladebewerking’ goud behaald met hun chocolade sierstuk “Cacao Industrial”.

>> Lees meer over de Chocolate Student Challenge, Jong Talent Trophée Auguste Escoffier, en Graham's Port & Pastry Pairing in het online magazine WRAP 6.

Internationale wedstrijd voor wildpatés en witte en zwarte feestpensen

Gibbe Verstappen van 6STa behaalde een mooie 4de plaats met zijn eendenpastei met gekonfijte appelsien, ganzenlever en Manderin Napoleon. Ook zijn bloedpens royal van haas met kastanje, veenbessen, ganzenlever en Elixer d’Anvers was goed voor een 4de plaats.

2x brons op AEHT in Italië

In oktober vond in Senigallia in Italië de 35ste editie plaats van AEHT, een internationale wedstrijd voor hotelscholen. Maar liefst 7 leerlingen konden er hun grenzen verleggen en dat resulteerde in tweemaal brons. Yasmin Barrientos Rojas behaalde de derde plaats in 'Restaurant Service' en Benjamin Bergs in 'Culinary Art'.

>> Lees meer over AEHT en de wedstrijd op Horeca Expo in het online magazine WRAP 5.