Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie
Leerlingen van de hotelafdeling doen praktijkervaring op in onze twee gastenrestaurants en een zelfbedieningsrestaurant. Leerlingen van de afdelingen bakkerij en slagerij kunnen hun producten dan weer presenteren in de winkels.
Samen met de leerlingen van 2BV maken we elke dag verse broodjes voor de hele school. We hebben al verschillende succesproducten gehad, maar het broodje Brie met honing en het broodje ei met spek zijn dé toppers van 2019-2020.
Free Flow is het zelfbedieningsrestaurant in onze school. Hier worden lekkere warme maaltijden geserveerd aan onze eigen leerlingen, medewerkers en leerkrachten. De leerlingen leren hier dat gemeenschapsrestauratie of grootkeuken ook tot horecamogelijkheden behoort.
In onze ‘Bistro’ doen onze leerlingen van de 5de jaren voor het eerst ervaring op in de school om te koken en te bedienen voor een echt publiek. Ze leren er samenwerken en krijgen beter werkinzicht.
In het restaurant Hof van Leysen verwelkomen we externe gasten. Hier leren onze leerlingen van de derde graad eerst en vooral lekkere restaurantgerechten bereiden. Ze bedienen in een zo realistisch mogelijk kader.
De Slagerijwinkel is de motor van de slagerijafdeling. Zo goed als alles wat uitgebeend, afgepeld, versneden, gemalen, gecutterd, bereid en afgewerkt wordt, wordt hier te koop aangeboden.
In de winkel bakkerij worden de producten die de leerlingen in de werkplaatsen gemaakt hebben, te koop aangeboden.