Broodjeszaak

De leerlingen maken verse broodjes voor de hele school, niet alleen voor hun medestudenten maar ook voor de collega's, directie en CVO Vitant.

We hebben al verschillende succesproducten gehad gedurende het jaar, maar het broodje brie met honing en het broodje ei met spek zijn zeer geliefd.

Het recept voor deze broodjes hebben we op punt gezet aan de hand van voorstellen van enkele leerlingen. Omdat ik de leerlingen motiveer om creatief te zijn, hebben we deze broodjes een paar dagen na elkaar aangeboden om te kijken of er interesse voor was. Omdat deze broodjes zo'n succes waren, hebben we het broodje brie en het broodje ei met spek op de lijst gezet van het basisassortiment.

Af en toe kregen we ook de vraag of we behalve een smos kaas of een broodje gezond ook andere broodjes zonder vlees hadden. Na een brainstorm op het einde van de les deed een leerling volgende suggestie: "Meneer, waarom maken we geen panini zonder vlees?" Sindsdien bieden we panini's mét en zonder vlees aan.

Het is dan ook heel belangrijk om te weten dat al deze verwezenlijkingen mogelijk zijn gemaakt door de leerlingen zelf... Onze leerlingen moeten niet bang zijn om hun gedacht te zeggen, we moedigen hun creativiteit aan en motiveren hen om hun ideeën met ons te delen.

Ik probeer dit dan ook dagelijks te stimuleren en klassikaal bespreekbaar te maken. Net omdat de leerlingen zo hard werken en laten zien dat ze verder willen, ben ik niet bang om ze een beetje los te laten.

Eén van mijn leerlingen zegt elke week: "Meneer, het gaat een prachtige dag worden... We hebben vandaag broodjeszaak!"

Chef Van Tichelen

Schooljaar 2022-2023

Dit schooljaar verzorgen de leerlingen van 2B op donderdag en vrijdag de broodjes. Op maandag en dinsdag zijn het leerlingen van het 4de jaar Restaurant en Keuken onder leiding van een zesdejaars die de Broodjeszaak doen draaien.

Leuke weetjes

  • We hebben elke dag verse prepare van de slagerij! Als er spijtig genoeg geen prepare is, zijn er dus ook geen broodjes prepare!
  • Bij de aanpassing van het assortiment in de broodjeszaak zijn het opmerkingen van leerlingen tijdens het proefbakmoment die de doorslag geven om een broodje al dan niet op te nemen. Technisch adviseurs, leerkrachten en leerlingen geven feedback.
  • Bij vergaderingen en bezoeken voorziet het 2de jaar met veel plezier een mini assortiment belegde broodjes voor de gasten.
  • Het succes van de broodjeszaak is mede te danken aan de bijdrages van de afdelingen Bakkerij, Slagerij en Hotel.