Hof van Leysen

Gastronomisch tafelen in PIVA

In het restaurant ‘Hof van Leysen’ - vernoemd naar het Provinciaal domein waarop onze school gelegen is - verwelkomen we externe gasten.

Hier leren onze leerlingen van de derde graad eerst en vooral lekkere restaurantgerechten bereiden. Ze bedienen in een zo realistisch mogelijk kader. Gecombineerd met stages in gerenommeerde zaken bouwen ze zo vertrouwen op om in het beroep te stappen.

Over het schooljaar verspreid, wordt er gewerkt met een zestal verschillende seizoenkaarten waarin telkens andere vaardigheden worden aangeboden. Onze vakleerkrachten sturen bij vanuit hun eigen professionele ervaring zodat we telkens zeer tevreden klanten hebben.

"Bedankt voor de lekkere en verzorgde lunch van vandaag. Aan de Meesterchef in de keuken en de zaal én aan de kornuiten van deze chefs onze dank en waardering!  Het blijft een waar genoegen en een culinaire ervaring te mogen aanschuiven in Het Hof van Leysen. Ook de attente opvang van de speciale vereisten voor 2 tafelgenoten was perfect. Bedankt!" - Piet C.

 

 
"Wij hebben met volle teugen genoten van elk schilderachtig bordje en ook van de aangepaste wijnen. Het was top! Ook een speciale dikke pluim voor de leerlingen die ondanks de coronatoestand vriendelijk en professioneel overkwamen." - M.
"We hebben allemaal genoten van de heerlijke gerechten en de mooie presentatie op de borden. Een vlotte en vriendelijke bediening van de leerlingen, steeds bereid tot een extra woordje uitleg. Het was super!" - Rita