The World's 50 Best Restaurants met PIVA

publish date
11.10.2021

Nu er geen beperkingen meer zijn voor evenementen tot 500 personen binnen kunnen onze leerlingen hotel weer volop praktijkervaring opdoen. Leerlingen van de derde graad mochten de voorbije weken banketten en recepties ondersteunen in het Provinciehuis, Botanic Sanctuary, Flanders Meeting & Convention Centre en in de school.

Benefietdiner Willem Elsschot Genootschap
7BGE en 7BRD ondersteunen Salons Schoeters op het Benefietdiner in het Provinciehuis

Het allereerste banket van 2021-2022

Het allereerste banket dit schooljaar was voor de leerlingen van 7BGE en 7BRD. Zij ondersteunden Salons Schoeters op het Benefietdiner van het Willem Elsschot Genootschap in het Provinciehuis. Twee dagen, 250 couverts en 25 enthousiaste leerlingen.

Flanders Finest in Botanic Sanctuary met 7BGE
7BGE en 7BRD ondersteunen Flanders Finest in Botanic Sanctuary

Flanders Finest in Botanic Sanctuary

10 Vlaamse topchefs verwelkomen The World’s 50 Best Restaurants met een exquis sterrendiner. Het splinternieuwe 5 * superior hotel Botanic Sanctuary Antwerp vormde het historische decor voor een uitzonderlijk gastronomisch event op vrijdag 1 oktober 2021.

De crème de la crème van de Vlaamse gastronomie tekende present voor een 10-gangendiner, vergezeld van de meest exclusieve champagnes en wijnen. Het is de eerste keer dat zoveel gerenommeerde chefs tegelijk aan het fornuis staan: samen vertegenwoordigen ze maar liefst 23 Michelinsterren.

En ook 7BGE en 7BRD waren van de partij! Wat een ervaring! 

The 50 World's Best Restaurants met 7BGE
Mise-en-place met 7BGE

Het grootste culinaire event ter wereld

Antwerpen was dinsdag 5 oktober de gastronomische hoofdstad van de wereld met de uitreiking van The World’s 50 Best Restaurants 2021. Topchefs van over de hele wereld waren aanwezig in Antwerpen. Restaurant Noma in Kopenhagen werd uitgeroepen tot beste restaurant van de wereld.

Ook goed nieuws voor oud-leerling Willem Hiele. Het restaurant komt de lijst van 100 binnen als nieuwkomer op de 77ste plaats.

Leerlingen van PIVA werkten mee aan de voorbereiding voor de receptie, de mise-en-place met 7BGE, en 6TH ondersteunde de receptie voorafgaand aan de prijsuitreiking in het Flanders Meeting & Convention Centre.

Voor KMDA Elisabeth Catering was het de eerste keer dat ze met zoveel studenten hebben gewerkt voor de ondersteuning van een evenement. Tom Bossuyt, Executive Chef: "En dat liep heel vlot. Ik heb enkel maar positieve dingen gehoord. Wij hopen dan ook dat we in de toekomst nog evenementen op deze manier kunnen doen om zo ons steentje bij te dragen bij het opleiden van de collega’s van de toekomst, iets wat wij als Elisabeth Catering van cruciaal belang vinden."

The 50 World's Best Restaurants met 6TH
6TH op de receptie van The World's 50 Best Restaurants

Caroline Van Honsté, praktijkleerkracht hotel en begeleider tijdens de receptie van The 50 World's Best Restaurants: "We willen de leerlingen een zo realistisch mogelijk beeld bezorgen van de verschillende factoren van horeca. Tijdens een ondersteunende activiteit hebben wij als leerkrachten ook steeds de mogelijkheid om onze leerlingen te begeleiden, bij te sturen en aan te moedigen."

"De leerlingen zijn achteraf heel enthousiast over deze ervaringen en heel trots dat ze hier deel van uitmaakten. Iedereen kan zich tonen op zo'n evenement, maakt deel uit van de organisatie  en vertrekt met een gevoel van voldoening. Dit zijn de beste teambuildingmomenten die er zijn, veel leuker nog dan kajakken!"

5de jaars verzorgen het banket voor PIGEP
5BRK en 5BB verzorgen het banket voor PIGEP

Banket in de school

Het eerste banket in Taillevent dit schooljaar was voor Cavaklatsch, het feest voor de gepensioneerde personeelsleden van PIVA. Blij dat ze eindelijk nog eens goed samen konden vieren. Met dank aan de leerlingen van 5BRK en de leerlingen bakkerij voor het dessertenbuffet. 5BB zorgde voor het prachtige pièce montée.