Slagerij

Secundaire opleiding slagerij

Van het uitbenen van een varken tot het maken van charcuterie, van meeneemgerechten tot panklare producten, zie de leerlingen van het 3e tot het 6e jaar slagerij in actie:

Een ambacht

Laat ons genieten van vlees en versterk de kleine maar hechte groep slagers in PIVA. 

Lees meer over de richting slagerij en bekijk de lessentabellen.

Een leerling aan het woord

Jens Lippens zit het in het vierde jaar slagerij en vindt de praktijklessen leuk. Het is zijn droom om een eigen beenhouwerij en traiteurzaak op te starten.

Wat Jens en zijn medestudenten maken in de praktijklessen wordt verkocht in De Slagerijwinkel. Lees ook meer over onze modern uitgeruste slagerijlokalen.

Onze troeven

Onze school is vlot bereikbaar met trein, tram of bus en heeft ook een ruime fietsenstalling. Laat je niet afschrikken door de grootte van de school, de eerste graad heeft een eigen speelplaats. En we hebben lockers!

Bekijk de troeven van PIVA; het vakmanschap, de verschillende restaurants en de internationale stages in de hogere jaren.

Specialisatiejaar Slagerij en fijnkosttraiteur

Ben je geïnteresseerd in een éénjarige specialistische opleiding? Wil je je specialiseren in slagerij en fijnkosttraiteur? Bekijk dan ook ons aanbod specialisatiejaren.

Hieronder kan je nog een filmpje bekijken van De Belgische Beenhouwersbond waarin PIVA-leerlingen aan het woord komen.

Leer PIVA kennen

Als je elke dag naar school gaat, wil je natuurlijk ook weten hoe die school eruitziet. In de virtuele rondleiding tonen we je onze school. Bekijk ook wat onze school nu precies zo speciaal maakt.

Heb je nog vragen?

Mail info.piva@provincieantwerpen.be of bel 03 242 26 00 tijdens de schooluren. We bezorgen je zo snel mogelijk een antwoord op je vragen.