Hotel

Secundaire opleiding hotel

Van aspergesoep tot zalm met asperges en mousselinesaus, de leerlingen van de afdeling Hotel van het 3e tot het 6e jaar gaan creatief aan de slag met asperges.

Derde graad hotel

In de richtingen Restaurant-keuken (BSO) en Hotel (TSO) dompelen we je onder in de werking van de keuken en de zaalbediening

Lees meer over de richting hotel.

Passie

Je neemt deel aan banketten en krijgt les in onze didactische restaurants. Zo krijg je de nodige succeservaring en groeit je zelfvertrouwen.

Bekijk ook de troeven van PIVA en ontdek onze didactische restaurants.

Specialisatie

De hotelafdeling heeft verschillende specialisatiejaren, van hotelonthaal tot drankenkennis. Vanaf volgend schooljaar kan je je opnieuw bekwamen als banketaannemer en traiteur. Je doet afwisselende praktijkervaring op in samenwerking met de professionele event wereld in binnen en buitenland o.a Antwerp Diner, Gault&Millau, Tefaf, Konfijt, World 50 Best...

Ontdek de 7de specialisatiejaren Hotel.

Een leerling aan het woord

Celine De Smet zit in het 3de jaar Restaurant-keuken. Zij overloopt haar praktijkervaring het afgelopen schooljaar: "Dessertjes maken is echt leuk om te doen."

Heb je vragen over kledijvoorschriften of inschrijven? Alle praktische informatie vind je hier.

Succeservaring

Wat komt er zoal kijken bij een opleiding hotel? Cocktails! Maar ook discipline, werkinzicht, teamgeest...

Je kan instromen in de 2de en 3de graad, maar je kan ook starten in de brede eerste graad in PIVA, waarna je nog alle kanten uit kan.

Leer PIVA kennen

Als je elke dag naar school gaat, wil je natuurlijk ook weten hoe die school eruitziet. In de virtuele rondleiding tonen we je onze school. Bekijk ook wat onze school nu precies zo speciaal maakt.

Heb je nog vragen?

Mail info.piva@provincieantwerpen.be of bel 03 242 26 00 tijdens de schooluren. We bezorgen je zo snel mogelijk een antwoord op je vragen.