Bakkerij

Secundaire opleiding bakkerij in PIVA

Van in het eerste jaar A-stroom en B-stroom gaan leerlingen creatief aan de slag met aardbeien, van aardbeispiesjes tot een fraisier in het 6e jaar.

Passie

Bakken is een ambacht dat je met veel passie uitvoert, zoals Ramina uit het 6de jaar beroeps Brood- en banketbakkerij. Zij maakt voor ons een overheerlijke chocoladetaart, een éclair en een citroentaartje.

Lees meer over de richting bakkerij en bekijk de lessentabellen van Bakkerij BSO en TSO.

Vakmanschap

Een team van vakspecialisten begeleidt de leerlingen naar de top. Vier leerlingen, twee oud-leerlingen en een topchef van PIVA behaalden maar liefst 7 gouden medailles op PMG Bakery Awards. Arno uit het 5de jaar Brood- en banketbakkerij behaalde goud met zijn luxebrood.

Lees meer over de troeven van PIVA zoals de modern uitgeruste lokalen en onze didactische restaurants en winkels.

Kers op de taart

Het 7de specialisatiejaar Banketbakkerij en chocoladebewerking is de kers op de taart voor elke bakkerijstudent. Na zijn opleiding technisch Brood en Banket kiest Loïc ervoor om nog een 7de jaar te volgen om o.a. grote sierstukken te leren maken. 

Lees meer over het 7de jaar Banketbakkerij en chocoladebewerking en geniet van macarons, fingerfood, zuurdesem, roomijs en natuurlijk chocolade. 

Creatief

Nog een winnaar: Ella uit 5BBb behaalde goud op de Bakery Awards met haar nutrition brood met tomaten en peterselie.

Heb je vragen over het uniform? Praktische informatie vind je hier.

Innovatief

Onze moderne bakkerijlokalen met ovens zijn voorzien van inschietapparaten, toestellen voor vloeibare gist en toestellen voor automatische dosering van grondstoffen. Leerlingen leren werken met alle types van ovens en diverse rijstechnieken. Hier zie je de technische afdeling Brood en Banket aan het werk (filmpje opgenomen voor de coronamaatregelen).

Je kan instromen in de 2de en 3de graad, maar je kan ook starten in de brede eerste graad in PIVA, waarna je nog alle kanten uit kan. 

Leer PIVA kennen

Als je elke dag naar school gaat, wil je natuurlijk ook weten hoe die school eruitziet. In de virtuele rondleiding tonen we je onze school. Bekijk ook wat onze school nu precies zo speciaal maakt.

Heb je nog vragen?

Mail info.piva@provincieantwerpen.be of bel 03 242 26 00 tijdens de schooluren. We bezorgen je zo snel mogelijk een antwoord op je vragen.