Doedag & Opendeurdag

Smakelijk leren!

Opendeurdag 23 april 2022

De Opendeurdag op 23 april was een topdag voor PIVA. Liefst 3.200 geïnteresseerden kwamen een kijkje nemen op de school. Er waren zeventig inschrijvingen voorzien, maar er meldden zich meer dan honderd kandidaat-scholieren.

“De deuren gingen open om 11u. Maar om 10.30u heb ik mensen al moeten vragen om nog even te wachten”, zegt een tevreden directeur Toon Veelaert. “We hadden er wel op gehoopt na twee jaar zonder opendeurdag. Al hadden zich op voorhand veel mensen ingeschreven voor workshops.”

Na de opendeurdag vertaalde die vroege belangstelling zich ook in een fenomenaal aantal inschrijvingen, zowat de helft meer dan normaal. “Men had me verteld dat er op een normale opendeur vijftig tot zeventig inschrijvingen zijn”, zegt Toon Veelaert aan Gazet van Antwerpen. “Maar na afloop bleken zich 94 nieuwe scholieren te hebben ingeschreven. Meer nog, ik heb circa vijftien jongeren moeten ontgoochelen en op een wachtlijst plaatsen. Ik hoop hen de komende week nog goed nieuws te kunnen brengen. We hebben natuurlijk maar zoveel plaatsen als er klassen zijn. En voor elke klas moet ik voldoende leerkrachten hebben, vandaar. Al bij al mag onze afdeling Toerisme nog een duwtje krijgen. De mensen weten intussen dat er een toekomst zit in de afdelingen beenhouwerij, bakkerij en hotel-restaurant. De inschrijving van een jongere is dan ook vaak een gezinszaak.”

Meer info over de wachtlijsten vind je op de pagina Schrijf je in.

 

PIVA Opendeurdag 2022 - Young Master Chef bakkerij
Young Master Chef wedstrijd bakkerij met in de jury Regula Ysewijn

Virtuele rondleiding

Snuif de sfeer op van onze ruime, aangename en moderne school. Wandel door een 3D-voorstelling van de school langs de verschillende speelplaatsen, praktijklokalen, didactische restaurants en meer.

Klik op de knop hieronder om je wandeling doorheen de school te starten:

  • Klik vervolgens op de foto en beweeg de muis van rechts naar links om 'rond te kijken' en zo meer te zien van de ruimte of het lokaal.
  • Klik op de pijltjes om naar de volgende ruimte te 'wandelen'.
  • Klik op i om meer informatie te lezen over het lokaal.

Een fijne rondleiding!

PIVA Brochures

PIVA brochures schooljaar 2022-2023