7e jaar specialiteiten restaurant

In het zevende jaar specialiteitenrestaurant ga je je verdiepen in nieuwe keukentechnieken en -processen. Je krijgt ruimte om je eigen creatieve gerechten te ontwikkelen en wordt daarbij geholpen met de onderbouwde feedback van vakspecialisten.

Als beroepsleerling krijg je door de algemene vakken niet alleen een diploma maar ook de nodige hulpmiddelen om een eigen zaak te starten. Heb je een technische richting gevolgd, dan krijg je vrijstellingen voor de algemene vakken.

Wie ben je?

Je wil nog meer specialiseren in de keuken en creatief aan de slag gaan. Je kijkt uit naar een stage in gerenommeerde topzaken in binnen- en buitenland. Je wil jezelf uitdagen en voordurend bijleren en verbeteren.

Wat leer je zoal?

  • Je leert nieuwe technieken in de keuken beheersen. Zo leer je o.a. werken met Pacojet en Röner.
  • Je leert een creatief gerecht opbouwen en inventief thematisch koken. Je brengt de wereldkeuken in praktijk.
  • Je doet veel praktische ervaring op door het runnen van de keuken van het didactisch restaurant Hof van Leysen.
  • Je bekwaamt je in het organiseren en uitvoeren van een benefietavond en een megafestiviteit.
  • Tijdens een boeiende stage in een gerenommeerde zaak doe je ervaring op in binnen- of buitenland.
  • Je leert hoe je een horecabedrijf opstart, inclusief de restaurantinrichting en het meubilair, alsook het personeelsbeleid.
  • Je leert recepten analyseren, de kostprijs berekenen en een menu samenstellen.
  • We stimuleren je om aandacht te hebben voor veiligheid, milieu- en hygiënebeheersing.
  • Je bezoekt diverse groothandelaars, vakbeurzen en professionele degustaties.
  • Bekijk de lessentabel onderaan de pagina.

 

Ondersteuning Antwerp Diner 2020
Antwerp Diner 2020

Je krijgt les van

  • een leerkrachtenteam met jarenlange ervaring als deskundig professional in topzaken alsook met jarenlange ervaring als leerkracht.
  • leerkrachten met wedstrijdervaring die de leerlingen begeleiden tijdens wedstrijden in binnen- en buitenland.
  • Onze leerkrachten zijn gedreven vakspecialisten die zich blijven bijscholen en je stimuleren met opbouwende feedback.

Nog meer troeven:

  • Moderne keukens met de laatste nieuwe apparatuur.
  • Je maakt uitstappen naar producenten, telers en groothandelaars.
  • De blokstage van acht weken staat centraal, die doe je in een gerenommeerde zaak, zelfs in het buitenland.
  • Tijdens die stage gaan je op een culinaire ontdekkingsweek én loop je een week stage in het buitenland.
  • Wanneer je afgestudeerd bent, kan je met een beurs een langdurige buitenlandse stage volgen via het Erasmus+ project.
     

Lessentabel

AV godsdienst/ niet-confessionele zedenleer 2
AV lichamelijke opvoeding 2
AV project algemene vakken 6
AV Frans 2
     
TV technologie speciale bereidingen 2
TV bedrijfsmanagement 2
TV drankenleer in de gastronomie 2
     
PV praktijk specialiteitenrestaurant 14
     
  Totaal aantal uren 32
     
  blokstage specialiteitenrestaurant (weken) 8

AV: Algemeen Vak, TV:Technisch Vak, PV: Praktijk Vak