Eerste graad

Eerste graad A-stroom en B-stroom

Met onze gedreven leerkrachten, technisch goed uitgeruste lokalen, onze (buitenlandse) stages ben je bij ons aan het juiste adres om jouw bakker-, slager-, horeca- of toerismedroom waar te maken!

Het eerste jaar biedt je een algemene en brede basis. In het vak STEM werken we rond actuele thema’s in de voeding. In het tweede jaar maak je kennis met al onze richtingen – bakkerij, hotel, slagerij en toerisme (enkel in de A-stroom) - om zo een sterke keuze te maken naar de tweede graad toe.

Lees meer over de eerste graad in PIVA.

Dagelijkse Kost

Jelke Bernaerts uit 2BV is een Jeroen Meus in wording. Hij toont je hoe je overheerlijke vanillepudding maakt.

Bekijk ook de lessentabellen van de A-stroom en de B-stroom en ontdek wat je na de eerste graad kan volgen in PIVA.

Onze troeven

Onze school is vlot bereikbaar met trein, tram of bus en heeft ook een ruime fietsenstalling. Laat je niet afschrikken door de grootte van de school, de eerste graad heeft een eigen speelplaats. En we hebben lockers!

Bekijk de troeven van PIVA zoals onze hypermoderne lokalen, de broodjeszaak met succesproducten ontwikkeld door onze leerlingen van 2BV en de internationale stages in de hogere jaren.

Zoete dromen

Laurence Verleyen uit 1Ac verwoordt het zo mooi: "PIVA is een school vol zoete dromen die jij mag beleven."

In PIVA dragen we een uniform zodat iedereen zich thuis voelt.

Samen op ontdekking

Onze kennis uit het eerstejaarsvak STEM brengen we in de praktijk tijdens het tweedejaars praktijkvak voeding-horeca-toerisme (A-stroom) of het praktijkvak bakkerij/slagerij/restaurant-keuken (B-stroom). In het 2de jaar maak je ook kennis met mevrouw Vandevoorde.

Bekijk de opleidingen die je kan volgen vanaf de tweede graad: Slagerij - Hotel - Bakkerij - Toerisme (A-stroom).

Leer PIVA kennen

Als je elke dag naar school gaat, wil je natuurlijk ook weten hoe die school eruitziet. In de virtuele rondleiding tonen we je onze school. Bekijk ook wat onze school nu precies zo speciaal maakt.

Heb je nog vragen?

Mail info.piva@provincieantwerpen.be of bel 03 242 26 00 tijdens de schooluren. We bezorgen je zo snel mogelijk een antwoord op je vragen.

Ik wil me al meteen inschrijven

Geweldig! Dan maken we samen je inschrijving in orde.  Schrijf je nu in.